Kemperis vai sīkā māja?

Ir bijis noteikts skaits debašu par starp mazos dzīvesvietu dzīvotāju aprindās par to, kas ir labāks: sīkas mājas, kas būvētas no jauna skaliem, vai pielāgoti kemperi, kas ir modernizēti pilna laika dzīvošanai. Tāpēc sniegsim 4 iemeslus kādēļ kemperi jeb pārvietojamās mājas uz riteņiem ir labākas par sīkām mājiņām.

Tie ir mobilāki. RV (atpūtas transportlīdzekļi) tiek radīti, lai tos būru iespējams pārvietot; tie ir būvēti no viegliem materiāliem un ir ar aerodinamisku formu, lai samazinātu degvielas patēriņu, bet sīkās mājas ir daudz, daudz smagākas un ir celtas tā, ka to pārvietošanu var veikt ļoti reti.

 Celtniecības kodi, apdrošināšanas – juridisks detaļas. Daudzviet, sīkās mājas aizņem mazliet celtniecības zonas – tās bieži tiek būvētas apejot sistēmu uz vietējiem likumiem un noteikumiem, un var būt grūti, lai apdrošinātu kādu no tādām. Bet tur ir vietas, kur noteikumi var atļaut likumīgi dzīvot nelielā mājā, un, kur tas iespējams, varētu būt savienots kopā ar pašvaldību pakalpojumiem. Galvenais šeit ir izdarīt savu personīgo pētījumu, un rast radošus risinājumus. Turpretim priekš RV ir diezgan vienkārši iegūt apdrošināšanu, un šķiet, ka ir salīdzinoši daudz lielāka cilvēku kopienas, kas dzīvo pilna laika savos RV, un kas var dalīties ar savu pieredzi šai jomā.

Retro kemperi ir daudz lētāk nopirkt kā sīko māju, kurai jāveic regulārs remonts. Tiem, kas ir salīdzinoši saspringts budžets, pērkot izmanto vecākus kemperi, lai tos remontētu, var būt veids, kā risināt šo problēmu – mēs esam redzējuši daudzus jauki pārbūvētus retro kemperus no ar drošiem materiāliem, un kas ir celtas kā ārpus režģa mājās arī.

Tās var viegli iekļauties apkārtējā vidē. Tā ir monēta ar divām pusēm. Sīkās mājas tiek radītas, lai būtu atšķirīgs, bet RV var viegli iekļauties apkārtējā vidē diezgan labi, it īpaši, ja tie ir modificēto van Camper tips (ērts, ja jums ir autostāvvieta apkārt, saskaņā ar radaru).

Varbūt, ka robežas starp pēc pasūtījuma būvētām sīkajām mājām un kempera/ piekabi / RV nav tik izteiktas un striktas. Galu galā, tas ir jautājums par to, ko katrs cilvēks savām individuālajām vajadzībām vēlas,  un kādi nākotnes plāni viņam ir, un tomēr visas šīs mājas ir mazākas, efektīvākas nekā normāla lieluma mājas. Šie ir tikai daži no dažādajiem iemesliem, kāpēc viena izvēle var būt labāka nekā cita. Māja ir vieta, kur mēs pavadām lielu savas dzīves daļu, tad nu tāpēc izvēlies dzīvot tur, kur tavs dzīves moto saslēdzas ar tavu dzīvesvietu.