Automobiļu tūrisma popularitāte

auto tūrisms

Dīvānu kartupeļi, kuri dod priekšrokuvisas dienas gulēšanai pludmalē netālu no viesnīcas ar “viss iekļauts”, nekad nebrauks izpētīt pasauli ar automašīnu, jo pēc tam viņiem būs jābrauc un jālabo automašīna, jāplāno maršruts, jāizdomā, ko darīt neparedzētās situācijās utt. Tādējādi persona, kas vēlas apskatīt tūrisma objektus pa savas vai nomātas automašīnas logu, ir aktīva un neatkarīga, un viņa savu laiku, stiprās puses un spējas vēlas tērēt tikai tam, ko pats izvēlējies. Ērtākais veids, kā apgūt dažādu tautu kultūru, iepazīt interesantus cilvēkus, izbaudīt arvien mainīgo ainavu un apskatīt jaunas vietas, ir ceļošana ar automašīnu.  

Pasaules tūrisma nozares prakse nodrošina milzīgu sezonas un citu īpašo piedāvājumu un atlaižu klāstu, kas ļauj ietaupīt līdz pat pusei no ceļojumam paredzētā budžeta. Moteļi un restorāni, muzeji un degvielas uzpildes stacijas dod atlaides tiem, kas ceļo ar automašīnu. Atlaides tiek piedāvātas pastāvīgajiem klientiem un jaunlaulātajiem, studentiem un bērniem, vīriešiem augstākā vecumā, dzimšanas dienās utt.

 Savlaicīga dažādu pakalpojumu rezervēšana ļauj ceļot ar automašīnu un jums nebūs problēmu ar braucienu (ko ēst, kur ēst, gulēt, kā nomazgāties). Tas palīdz izbaudīt apmeklēto valstu tūrisma objektus, vēsturi un kultūru.

Autotūrisms ir radies ASV pagājušā gadsimta sākumā. Šodien tūristi, kas ceļo ar automašīnu, ceļo pa visu pasauli, lai dotos dažādos maršrutos un lai apskatītu tādas atpazīstamas vietas, kā Lielais kanjons, Nāves ieleja, Zelta vārtu tilts Sanfrancisko utt.

Arī Eiropā un Lielbritānijā ir daudz dažādu maršrutu un apskates vietu. Francijā vispievilcīgākie ceļojumu maršruti ir tie, kas saistīti ar kultūru un arhitektūru, tomēr diezgan bieži tūristi tos savieno kopā ar Alpu slēpošanas kūrortiem un / vai Kotdivuāru. Vācija vienmēr ir bijusi bagāta valsts, tāpēc vietējie iedzīvotāji ar savām automašīnām var atļauties ceļot pa valsti vai pat aizjūras zemēm. Apkārt Vācijai tūristi parasti apstājas Rustā (atrakciju tematiskajā parkā), Nirburgā (Pirmās formulas parkā), Berlīnē (Berlīnes zooloģiskajā dārzā), Hamburgā. Šajā valstī ir daudz vairāk oficiāli reģistrētu maršrutu, salīdzinot ar Franciju. Pils ceļš, Vācijas vīna ceļš, Rūpnieciskās kultūras ceļš utt. Katram maršrutam ir sava atšķirība, un to ir vērts apmeklēt.