Mobilās mājas pirkšana parastās mājas vietā: plusi un mīnusi

pārvietojamās mājas

Pārvietojama māja ir lieliska iespēja apceļot valsti “neizejot no mājām”

pārvietojamās mājas

Tomēr, neskatoties uz mobilo māju popularitāti amerikāņu vidū, tagad arī visā pasaulē mobilo māju īpašnieki saskaras ar daudzām problēmām. Visbiežāk sastopamās problēmas var būt saistītas ar to, ka mājā ir daudz trūkumu vai tā nav pareizi uzstādīta. Neskatoties uz to, mobilo māju apsvērtie trūkumi ir pilnībā nosegti ar to tiešo mērķi. Varbūt kādam mobilā māja ir tikai iespēja ietaupīt, iegādājoties vai uzbūvējot savu pamatīgu mājokli, bet kādam mobilā māja ir nepieciešama, lai justos brīvi, lai nebūtu piesaistīts noteiktai dzīvesvietai.

Uz katru plusu vienmēr atradīsies savs mīnuss

Visbiežāk mobilo māju problēmas ir saistītas ar šādiem aspektiem:

1) Neprecīzas vērtības aplēses pārvietojamo māju pārdošanā un finansēšanā. Mobilo māju tirgotāju un pārdevēju pārdošanas taktika rada paaugstinātas cenas un slēptās izmaksas.

2) ražošanas, piegādes vai mājas uzstādīšanas defekti. Pārvietojamās mājas tiek būvētas saskaņā ar federālās valdības noteiktajiem noteikumiem.

Neskatoties uz valdības standartiem, mobilo māju īpašnieki bieži sūdzas par šādiem darbības traucējumiem:

– jumta noplūde vai iegrimšana;

– nepareizi uzstādīti logi, durvis un sadzīves tehnika;

– apkures, dzesēšanas, elektrības vai santehnikas sistēmu defekti;

– bojāts grīdas segums.

Daudzas no šīm problēmām ir grūti novērst. Mobilo māju īpašnieki parasti vēršas pie izplatītājiem vai ražotājiem, lai veiktu šos remontdarbus.

3) Problēmas ar garantijas servisa saņemšanu. Mobilo māju ražotāji parasti izsniedz vismaz viena gada rakstisku garantiju. Diemžēl daudziem patērētājiem ir grūti sasniegt solīto garantijas servisu.

4) Iedzīvotāju izlikšana no pārvietojamo māju parkiem. Gandrīz puse mobilo māju īpašnieku par zemes, uz kuras atrodas māja, nomu maksā īpašos pārvietojamo māju parkos. Pārvietojamo māju parka iedzīvotāji bieži sūdzas par sliktu uzturēšanu, patvaļīgu īres maksas palielināšanu, negodīgiem parka noteikumiem.

5) Mobilās mājas iegādes negatīvā puse ir tā, ka tās vērtība ātri samazinās. Līdzīgi kā jaunai automašīnai pēc tam, kad pārvietojamā māja tiek palaista no rūpnīcas, tās vērtība ātri samazinās. No otras puses, māju vērtība laika gaitā mēdz pieaugt, jo zeme gandrīz vienmēr pieder mājas īpašniekam. Viens no iemesliem, kāpēc pārvietojamās mājas nolietojas, ir tas, ka tās ir personisks īpašums, nevis nekustamais īpašums. “Nekustamais īpašums” ir definēts kā zeme un viss, kas tai pastāvīgi piesaistīts.

6) Citu viedoklis. Gaidiet, ka draugi un ģimene kritizēs jūs un jūsu dzīvesveidu. Tomēr lielākajai daļai cilvēku šāda dzīve joprojām ir nesaprotama, un paies ilgs laiks, līdz viņi mainīs savas domas.

Beidzot jāparunā par plusiem

mūsdienīgs interjers

7) Personīgās telpas trūkums. Introvertiem šāda māja ir piemērota tikai tad, ja viņš tur dzīvo viens. Pretējā gadījumā jūs vienkārši padarīsiet traku no aktivitātes tik mazā dzīvojamā telpā.

1) Pirmais ir izmaksu ietaupījums. Cilvēki tērē milzīgu daļu no saviem ienākumiem, maksājot kredītu mājokļa iegādei vai dzīvokļa īrēšanai. Mobilā māja ļauj aizmirst par šo izdevumu posteni uz visiem laikiem.

2) Vides saudzēšana. Šāda māja neprasa lielu elektroenerģijas patēriņu un ļoti nepiesārņo gaisu.

3) Kompaktums. Māja neaizņem daudz vietas, turklāt to var pārvietot atkarībā no apstākļiem.

Jums nav nepieciešams daudz zemes. Šis punkts izriet no iepriekšējā: ja kaut kas jums nav piemērots jūsu atrašanās vietā, varat viegli pārvietoties uz jaunu vietu, neaizņemot daudz vietas.

4) Ietaupiet naudu remontam un mājas aprūpei. Piekrītu, ir liela atšķirība starp daudzstāvu un mazas ēkas tīrīšanu. Jūs varat samazināt tīrīšanas laiku uz pusi vai pat trīs reizes.

5) Nelieli komunālie maksājumi. Atkal visa priekšrocība ir kompaktais izmērs.

6) Atturība dekorā. Pārvietojamajā mājā nepieciešamas tikai kvalitatīvas mēbeles, lieliski var iztikt arī bez liekumiem interjerā, kas parastās mājās ir radīts, lai pārsteigtu viesus.