Kas ir privātais auto līzings?

“Privātās partijas auto kredīts” izklausās mazliet noslēpumains un ekskluzīvs, bet tā nav. Tas ir tikai tāds aizdevums, ko jūs izmantojat, pērkot lietotu automašīnu vai kravas automašīnu no parastas personas, kurai pieder un droši vien transportlīdzekli vada, nevis tirgotājs, flotes īpašnieks vai izsoļu nams. Citiem vārdiem sakot, pārdevējs ir “privātpersona”, nevis bizness.

Auto iegāde privāti šādā veidā var būt gudra. Tā vietā, lai kāds cits gūtu peļņu no darījuma, jūs un īpašnieks varat dalīties ar tirgotāja parastajām atzīmēm. Tas nozīmē, ka viņš vai viņa saņem vairāk par tirdzniecību, un jūs saņemat automašīnu par mazāk naudas, nekā jūs maksātu par tirgotāja partiju. Vienīgais trūkums ir tas, ka jūs ņemsiet vērā arī dažus papildu riskus.

Lasīt tālāk, lai atklātu, kā var finansēt šāda veida darījumus un kā samazināt šos riskus.

Kā darbojas privātpersonu automātiskais aizdevums?

Uzziniet, kā iegūt un izmantot privātās personas automātisko aizdevumu:

  1. Atklājiet savu kredītpunktu – ja jūs jau nezināt savu vērtējumu, izmantojiet LendingTree bezmaksas kredītpunktu, lai uzzinātu. Tas ir ātrs, vienkāršs un 100 procentu brīvs. Nākamajam solim ir nepieciešams jūsu vērtējums.
  2. Uzziniet, ko varat atļauties – izmantojiet LendingTree automātiskās pieejamības kalkulatoru, lai iegūtu aprēķinu par to, cik daudz varat aizņemties.
  3. Atpazīstiet, ka privātpersonu automātiskie kredīti parasti ir īsāki (līdz 48 mēnešiem) nekā dažiem citiem un jums var būt nepieciešams lielāks maksājums (bieži vien 20 procenti). Tātad saņemiet piedāvājumus par automātisko aizdevumu.
  4. Daudzi aizdevēji jūs iepriekš apstiprinās. Tas nozīmē, ka varat būt pārliecināts, ka varat aizņemties vajadzīgo naudu un zināt aizdevuma nosacījumus, pirms jūs atradīsiet transportlīdzekli, ko vēlaties iegādāties. Pārdevēji drīzāk uztver tevi nopietni, ja var pierādīt, ka ir izdevīgi pirkuma cenai. Dažiem aizdevējiem ir ierobežojumi transportlīdzekļu vecumam un nobraukumam, tāpēc pārliecinieties, ka jūs zināt par jebkuru no tiem.
  5. Pat ar iepriekšēju apstiprināšanu ir jāveic dienas, lai pabeigtu darījumu. Jums ir jāatrod pārdevējs, kurš ir gatavs pielāgoties šim laika skalai.
  6. Šīs dienas varētu ilgt līdz nedēļām, ja jūsu pārdevējs joprojām ir parādā maksājumus par transportlīdzekli. Uzziniet vairāk, lai uzzinātu vairāk par šo.
  7. Jums jāpārliecinās par pārdevēja identitāti, automašīnas nosaukumu un transportlīdzekļa stāvokli (tālāk).
  8. Kad esat pārliecinājies par tiem un esat vienojušies par cenu, varat parakstīt savu aizdevuma pieteikumu un iestatīt soda riteņus.
  9. Jūsu aizdevējs būs iestatījis darbības procedūras un procesus, lai pārliecinātos, ka jūs saprotat un sekojat tiem.
  10. Jūsu valstij var būt savas prasības privātās personas automātiskās pirkšanas dokumentēšanai. Pārbaudiet savu DMV tīmekļa vietni, lai pārliecinātos, vai esat izpildījis.
  11. Kad iegādātā nauda ir pieejama, transportlīdzekļa nosaukumu var pārsūtīt uz savu vārdu. Iespējams, ir nepieciešams arī rēķins par pārdošanu. Patiešām, tā ir laba ideja, ka tā ir viena no tām, pat ja tā nav obligāta.
  12. Visbeidzot, jums ir jāreģistrē transportlīdzeklis ar DMV.
  13. Tagad nosūtiet savam aizdevējam savu nosaukumu.

Vai ir privātpersonu auto kredīti par sliktu kredītu?

Varat derēt! Pat tad, ja jūsu kredītpunktu skaits ir mazāks par nominālvērtību, jūs joprojām varat iegādāties labāko privātās puses automātisko aizdevumu. Sāciet ar šo tiešsaistes meklēšanu, bet runājiet arī ar savu banku vai kredītapvienību.

Tāpat kā ar visiem sliktajiem kredīta aizņēmumiem, šie aizdevumi, visticamāk, nāk ar augstākām procentu likmēm nekā priekšroka. Ja jums ir laiks, ieteicams iegūt jūsu vērtējumu pēc iespējas labākā formā pirms lietojumprogrammas veikšanas.

Ja sākat ar zemu kredītu, iespējams būtiski palielināt jūsu vērtējumu tikai dažu mēnešu laikā. Tajā laikā jūs nebrauksiet no augsta līmeņa kredīta uz supermodeli, bet jūs varētu pārvietoties uz apstiprināto diapazonu un noskūt kaut ko vērtu no jūsu procentu likmes. Uzziniet vairāk par automašīnu kredītiem par nederīgu kredītu.

Ja pārdevējam ir nenomaksāts automātiskais aizdevums

Pirmo reizi apskatot mašīnu vai kravas mašīnu, ko vēlaties iegādāties, norādiet tā transportlīdzekļa identifikācijas numuru (VIN). Pēc tam varat veikt meklēšanu jūsu valsts DMV tīmekļa vietnē, lai pārbaudītu, vai ir “apgrūtinājumi”.

Tie ir transportlīdzekļa juridiskie maksājumi, ieskaitot visus aizdevumus, ko tā nodrošina. Un tie ir jāmaksā pilnā apmērā, pirms varat iegūt juridisko īpašumu. Ja iespējams, iegūstiet pārdevēju, lai tos nokārtotu.

Neuztraucieties, ja viņš to nespēs. Bet apzinieties, ka aizdevējs ir ļoti ticams, ka nenokārtoto atlikumu nokārtošana ir tieši saistīta ar pārdevēja aizdevēju vai ar kādu darījumu mehānismu, saskaņā ar kuru naudu rīko neitrāla trešā persona. Tā ir laba lieta, kas tevi sargā!

Ļaujiet pircējam uzmanīties

Daudziem cilvēkiem ir šausmu stāsti par automašīnām, ko viņi iegādājušies no tirdzniecības uzņēmumiem. Tāpēc nejūtieties iebiedēti par pirkšanu no indivīda.

Bet jūs varat justies īpaši neaizsargāti, ja nodarbojaties ar privātu personu, kas ir arī svešinieks. Princips, kas jums jāievēro, ir “ļaut pircējam uzmanīties”. Īpaši skatieties uz šīm četrām lietām:

1. Sellere

Ir jāapstiprina pārdevēja identitāte. Nav nepieklājīgi prasīt fotoattēla ID (vai ņemt to līdzi viedtālrunī) un pārbaudīt viņa adresi. Ja dabūsi sliktus vibes, raksi dziļāk.

Jums jābūt pārliecinātam, ka persona, kuru grasāties maksāt, ir automašīnas juridiskais īpašnieks. Tāpēc salīdziniet pārdevēja ID ar reģistrācijas dokumenta nosaukumu. Iespējams, ka arī jums tas būs nepieciešams.

2. Transportlīdzekļa vēsture

Acīmredzami pārliecinieties, vai VIN uz paša transportlīdzekļa atbilst reģistrācijas dokumentā norādītajam. Pēc tam pārbaudiet automašīnas vēsturi savā DMV mājaslapā.

Un apsveriet iespēju maksāt par ziņojumu no privāta uzņēmuma, piemēram, CARFAX. Tam būtu jāpastāsta par jebkādiem apgrūtinājumiem, nelaimes gadījumiem, plūdu postījumiem utt.

Darbiniet arī transportlīdzekļa VIN Safercar.gov. Tas jūs brīdinās par jebkādiem atgādinājumiem, kam tā ir bijusi pakļauta. Jums ir jābūt pārliecinātam, ka ir paveikts jebkurš atsaukšanas darbs.

3. Transportlīdzekļa vērtība

Pārliecinieties, vai nemaksājat pārāk daudz, meklējot transportlīdzekļa vērtību (pamatojoties uz tā marku, modeli, gadu, nobraukumu, stāvokli un ekstrām) tādās tīmekļa vietnēs kā Kelley Blue Book, Edmunds un DriverSide.

4. Transportlīdzekļa nosacījums

Rūpīgi pārbaudiet katru automašīnas daļu no riepām līdz tā panorāmas jumtam un no spārna līdz spārnam. Meklējiet ķermeņa remonta, resprays un rūsas pazīmes. Skatiet, vai pedāļu nodilums izskatās aptuveni atbilstošs odometra rādījumam.

Ņemiet to testa braucienam, tostarp uz šosejas, un klausieties dīvainas skaņas. Turiet aci uz temperatūras mērierīces un skatieties, vai no izplūdes gāzēm ir dūmi vai pārmērīgs tvaiks. Pārliecinieties, vai viss elektriskais (elektrības sēdekļi, logi, vējstikli, apgaismojums, izklaides sistēma un tā tālāk) darbojas. Veiciet tiešsaistes meklēšanu, lai meklētu kļūdas, kas ir izplatītas šajā automašīnas modelī, un pārbaudiet tās. Un dariet visu parasto riepu spērienu un balstiekārtu.

Ja rodas šaubas vai nejūtaties kvalificēts novērtējuma veikšanai, varat apsvērt iespēju maksāt mehāniķi, lai veiktu pārbaudi.

Paturiet prātā, ka nekad nevarat būt pārāk uzmanīgs!